Flera goda grekiska rätter hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på moussaka, en klassisk grekisk rätt som kan lagas på många olika sätt. Denna smaksätts med oregano och kanel vilket passar mycket bra ihop till lammfärsen och tomaterna.
Sätt ugnen på 250° grill. Ansa och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla auberginen högt upp i ugnen i ca 10 min, vänd skivorna efter halva tiden. Stäng av grillen och sätt ugnen på 200°.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen tillsammans med löken tills färsen är smulig och har fått fin färg. Häll på vin och tomater. Blanda i persilja och krydda med oregano, kanel, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min.
Bechamelsås: Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka up under omrörning och sjud såsen ca 5 min. Krydda med salt, muskot och peppar. Ta kastrullen åt sidan och blanda i ägg och ost.
Varva aubergineskivor och köttfärsröra i en smord ugnssäker form. Häll på såsen och strö över ströbröd.
Tillaga moussakan mitt i ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
Flera goda grekiska rätter hittar du här: