Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moussaka med squash och lammfärs

Ett otroligt gott recept som är enkelt att tillaga!

Moussaka med squash och lammfärs
Moussaka med squash och lammfärs
Moussaka med squash och lammfärs
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kgsquash- gul och grön
  • 3 mskolivolja
  • 1 stgul lök- finhackad
  • 2 stvitlöksklyftor- hackade
  • 400 glammfärs
  • 375 gtomater- krossade med örter
  • 375 gtomater- krossade
  • 1 mskoxfond
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskrosmarin
  • salt- svartpeppar

Sås

  • 500 gturkisk yoghurt
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1 krmmuskotnöt- riven
  • salt- peppar
  • 2 stäggulor
  • 2 dllagrad ost- t ex gréve

Gör så här

  1. Skölj och skiva squashen på längden i 1/2 centimeter tjocka skivor.

  2. Lägg skivorna i ett durkslag och salta mellan varven. Låt de ligga och vätska av sig i 30 minuter. Torka av skivorna på hushållspapper. Stek skivorna i 2 msk olivolja i en stekpanna.

  3. Hacka och fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja. Smula ner lammfärsen och låt den bryna med.

  4. Späd med tomatkross och tillsätt oxfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda yoghurt och matlagningsgrädde i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt muskot, salt, peppar, äggulor och riven ost.

  6. Sätt ugnen på 225°. Varva squash och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Avsluta med squash och ostsås.

  7. Gratinera i ugnen i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök