Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moussaka med philadelphiasmak

Philadelphiaost som har en egen len och krämig smak gör den här moussakan till något alldeles extra.

Moussaka med philadelphiasmak
Moussaka med philadelphiasmak
Moussaka med philadelphiasmak
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- av fast sort

Köttfärssås

  • 1gul lök
  • 500 gblandfärs
  • margarin- eller smör att steka i
  • 500 gkrossade tomater
  • 1 dltomatpuré
  • 2 tskrosmarin
  • salt
  • peppar

Philadelphiasås

  • 400 gfärskost
  • 2 dlmjölk
  • salt
  • peppar
  • 100 gost- riven

Servering

  • sallad- en god

Gör så här

  1. Skala potatis och koka mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna. Skär potatisen i skivor.

  2. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Stek lite åt gången och lägg över det i en gryta allteftersom.

  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och rosmarin och låt alltsammans småputtra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vispa ihop Philadelphiaost, mjölk, salt och peppar i en bunke.

  5. Varva köttfärssås, potatis och philadelphiasås i en smord ugnsfast form. Avsluta med köttfärssås och riven ost.

  6. Gratinera i 225 grader i cirka 30 minuter. Servera med en god sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök