Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Philadelphiaost som har en egen len och krämig smak gör den här moussakan till något alldeles extra.
Skala potatis och koka mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna. Skär potatisen i skivor.
Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Stek lite åt gången och lägg över det i en gryta allteftersom.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och rosmarin och låt alltsammans småputtra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop Philadelphiaost, mjölk, salt och peppar i en bunke.
Varva köttfärssås, potatis och philadelphiasås i en smord ugnsfast form. Avsluta med köttfärssås och riven ost.
Gratinera i 225 grader i cirka 30 minuter. Servera med en god sallad.
Recept från Mitt kök