Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant av en grekisk klassiker, med fetaost och grillad paprika.
Skiva auberginerna på längden. Varva aubergine och salt i en skål. Lägg på en assiett med en tyngd på. Låt dra cirka en timme. Sätt ugnen på 250 grader. Häll av auberginerna i ett durkslag. Torka av skivorna och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med olivolja. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg även dem på plåten.
Rosta grönsakerna i mitten av ugnen. Auberginen i cirka 15 minuter och paprikan i cirka 20 minuter. Dra av skalet.
Köttfärssås: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Lägg i färsen och stek den grynig. Tillsätt tomater, buljong och rosmarin. Koka under lock i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ostsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd ut med mjölken, lite i taget. Sjud såsen i 5-10 minuter, rör om då och då. Smaka av med muskot, salt och peppar. Smula ner osten.
Själva moussakan: Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Varva aubergine, paprika, köttfärssås och ostsås i en ugnsfast form. Börja med ostsås och avsluta med aubergine och ostsås.
Gratinera i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Låt gärna moussakan vila under folie i cirka 10 minuter innan den serveras.
Recept från Mitt kök