Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grekisk gratäng med aubergine, lammfärs och fetaost.
Skölj och skiva auberginerna tvärs över i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna i ett durkslag och salta mellan varven. Låt dem ligga och vätska av sig, cirka 30 minuter. Torka av skivorna på hushållspapper. Stek skivorna i olivolja i en stekpanna. Ställ åt sidan.
Hacka och fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja. Smula ner lammfärsen, låt den brynas med och bli smulig. Späd med tomatkross och tillsätt oxfond, timjan och kanel. Låt såsen småkoka, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll yoghurt i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från plattan och tillsätt muskot, honung, salt, peppar, äggulor och riven ost.
Varva aubergineskivor, smulad fetaost och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Avsluta med aubergine och ostsås. Gratinera i ugnen, 225 grader, cirka 30 minuter.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås