Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moules med fänkål och citronaioli

En vitlöksdoftande musselrätt med fänkålstouch och fräsch citronaioli. Festligt, gott och väldigt franskt.

Moules med fänkål och citronaioli
Moules med fänkål och citronaioli
Moules med fänkål och citronaioli
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kgblåmusslor med skal
  • 3schalottenlökar
  • 0,5fänkål- (spara fänkålsdillen)
  • 2vitlöksklyftor
  • 25 gsmör
  • 2 mskolja
  • 2 dlfiskbuljong
  • 2 dlvispgrädde
  • flingsalt
  • vitpeppar- från kvarn
  • 1 dldill- plockad och fänkålsdill
  • 1citron- finrivet skal

Citronaioli

  • 2 dlmajonnäs
  • 1citron- finrivet skal och saften från halva
  • 12vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 mskdill- hackad
  • salt
  • vitpeppar- malen

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Borsta musslorna, rensa bort skägget och skölj dem väl.

  2. Skala och hacka schalottenlök, fänkål och vitlök fint.

  3. Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt olja, schalottenlök och vitlök. Rör om.

  4. Häll i buljongen. Koka upp.

  5. Lägg i blåmusslorna, rör om och sätt på lock. Låt koka cirka 3–5 minuter.

  6. Lyft upp musslorna och flytta över dem till en kastrull eller bunke med lock (plocka bort dem som inte öppnat sig).

  7. Koka ihop musselspadet till hälften. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.

  8. Lägg tillbaka musslorna, vänd runt och koka upp allt i cirka 1⁄2 minut.

  9. Toppa med dill och fänkålsdill, riv över citronskal.

  10. Citronaioli: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

  11. Servering: Garnera musslorna med dill. Servera citronaiolin vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök