Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En vitlöksdoftande musselrätt med fänkålstouch och fräsch citronaioli. Festligt, gott och väldigt franskt.
Borsta musslorna, rensa bort skägget och skölj dem väl.
Skala och hacka schalottenlök, fänkål och vitlök fint.
Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt olja, schalottenlök och vitlök. Rör om.
Häll i buljongen. Koka upp.
Lägg i blåmusslorna, rör om och sätt på lock. Låt koka cirka 3–5 minuter.
Lyft upp musslorna och flytta över dem till en kastrull eller bunke med lock (plocka bort dem som inte öppnat sig).
Koka ihop musselspadet till hälften. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg tillbaka musslorna, vänd runt och koka upp allt i cirka 1⁄2 minut.
Toppa med dill och fänkålsdill, riv över citronskal.
Citronaioli: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Garnera musslorna med dill. Servera citronaiolin vid sidan om.
Recept från Mitt kök