Cecilia Lundin, matredaktör, om receptet:
”Musslor är klimatsmart mat, de tar upp näring direkt ur vattnet och renar havet från bland annat kväve och fosfor. Välj så jämnstora musslor som möjligt så blir de färdigkokta samtidigt. ”
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Moules marinières, fiskarhustruns musslor, är en klassiker i det franska köket. Riktig festmat, lätt att laga dessutom.
Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Dra loss eventuellt skägg. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som är öppna och inte stängs när de knackas i köksbänken.
Foto: Helén Pe
musslor-Moules-marinieres
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Häll i vinet och låt koka upp. Lägg musslorna i grytan och koka under lock ca 5 min.
Foto: Helén Pe
Moules-marinieres-recept
Ta upp musslorna med hålslev. Släng bort de musslor som inte öppnats. Häll grädden i grytan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. Strimla persiljan. Lägg tillbaka musslorna i grytan och strö över persilja.
Foto: Helén Pe
Moules-marinieres-koka
Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll över gräddskyn. Servera genast med bröd.
Foto: Helén Pe
moules-marinieres-recept-musslor
”Musslor är klimatsmart mat, de tar upp näring direkt ur vattnet och renar havet från bland annat kväve och fosfor. Välj så jämnstora musslor som möjligt så blir de färdigkokta samtidigt. ”