Det är även gott med aioli till - recept hittar du här!
Annons: Det här och fler franska recept hittar du i kokboken ”Franska klassiker” av Elisabeth Johansson (Extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Moule marinières görs på blåmusslor, men om man vill kan man blanda i lite hjärtmusslor också. Servera gärna med pommes frites eller baguette.
Skölj och ansa musslorna, ta bort de som är trasiga och öppna. Ryck bort tofsarna som sticker ut från skalen.
Hacka löken och vitlöken fint. Fräs i en stor kastrull eller gryta i smör eller olja. Häll i vinet. Koka upp och lägg i musslorna. Sätt på ett lock och låt koka i ett par minuter, tills musslorna öppnat sig.
Sila av, lägg musslorna åt sidan och koka ner vätskan i cirka 5 minuter.
Häll i grädden. Koka upp, smaka av med salt och rör om.
Servera direkt ur kastrullen eller slå över musslorna i en skål eller på ett stort fat med kant.
Strö över örterna.
Det är även gott med aioli till - recept hittar du här!
Annons: Det här och fler franska recept hittar du i kokboken ”Franska klassiker” av Elisabeth Johansson (Extern länk)
Recept från Mitt kök