Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moules à la portugaise

Här är en kryddigare variant av den klassiska Moules marinières

Moules à la portugaiseMoules à la portugaiseMoules à la portugaise

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor- färska, en påse
  • 2 mskolivolja
  • 0,5gul lök- finhackad
  • 3vitlöksklyftor- finhackade
  • 1chorizo- tärnad
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4bladpersilja- kvistar, finstrimlade
  • 1 knippakoriander

Tillbehör

  • 1bröd

Gör så här

  1. Skrapa musslorna rena, släng de trasiga och de som inte stänger sig när man knackar på skalet. Värm oljan i en stor gryta, tillsätt löken och fräs tills den är mjuk och börjar få färg. Tillsätt vitlök och chorizo och fräs ytterligare 2 min. Häll i vinet och koka upp.

  2. Tillsätt musslorna och koka dem under lock tills de har öppnat sig, ca 5 min. Skaka grytan några gånger under kokningen. Tillsätt peppar och persilja och skaka grytan igen. Kasta de musslor som inte öppnar sig.

  3. Lägg upp musslorna på varma tallrikar och garnera med korianderblad. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?