Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moster Majs julsill

Ofta ärver man sina julrecept, det här receptet kommer från moster. Påsen med sillkryddor innehåller lätt krossad vit- och kryddpeppar, gult senapsfrö, lagerblad och muskotblomma.

Moster Majs julsill
Moster Majs julsill
Moster Majs julsill
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)

Lag

  • 0,5 dlättiksprit- (12%)
  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 påsesillkryddor- Santa Maria, 10 g
  • 1morot
  • 0,5röd paprika
  • 0,5paprika- gul
  • 1gul lök
  • 1 dldill- hackad

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen. Skölj den under rinnande kallt vatten i ett durkslag. Torka av med hushållspapper. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

  2. Koka upp lagen med kryddor och låt den svalna. Skala och skiva moroten. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och skiva löken.

  3. Varva sill, morot, paprika, lök och dill i en burk. Häll lagen över och låt stå kallt till nästa dag.

Vad tyckte du om receptet?