Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mossagårdens grönsaksblandning med timjan och fetaost

Mossagårdens grönsaksblandning med timjan och fetaost
Mossagårdens grönsaksblandning med timjan och fetaost
Mossagårdens grönsaksblandning med timjan och fetaost
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1paprika- röd, 1 gul och 1 grön
  • 4morötter
  • 12rödlökar
  • 12gula lökar
  • 46potatisar
  • 1squash
  • 1fänkål
  • 3vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan- färsk eller torkad efter smak
  • 0,75 dlolivolja
  • 200 gfetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Olja en ugnsfast form.

  2. Ta bort stjälkarna från paprikorna och skär paprikorna i längder. Ta ur kärnorna.

  3. Skala morötterna och skär dem i 2 delar på längden och sedan i centimetertjocka skivor på tvären.

  4. Skala och skär löken i skivor och potatisen i klyftor.

  5. Skär squash och fänkål i centimetertjocka skivor.

  6. Lägg alla grönsaker i formen, pressa över vitlök, salta, peppra, strö över timjan och häll över olja.

  7. Baka i ugnen 50-60 minuter. När några minuter återstår, lägg över fetaost som skurits i tärningar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök