Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morötter med ingefära och apelsin

Morot, apelsin och ingefära är smaker som passar till julens salta rätter.

Morötter med ingefära och apelsinMorötter med ingefära och apelsinMorötter med ingefära och apelsin
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 1 kgmorötter- små
  • 2apelsiner
  • 1 mskingefära- färskriven
  • 1 mskingefära- skivad
  • 1 tsksenapsfrö- gult
  • 1salladslök
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och halvera morötterna. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv av skalet från den ena apelsinen och pressa saften ur båda. Koka upp apelsinsaft och apelsinskal, riven ingefära och senapsfrö. Tillsätt morötterna och låt koka under lock tills de är mjuka.

  2. Ta upp morötterna och koka ihop apelsinsaften tills 1/2 dl återstår. Blanda saften med olivolja, salt och peppar.

  3. Strimla salladslöken. Blanda morötterna med salladslök och skivad ingefära. Häll dressingen över morötterna. Serveras ljumma eller kalla.

Vad tyckte du om receptet?