Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter påminner lite i smaken om klassikern morotskaka.
Karamelliserade valnötter: Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Häll på sockret och låt det karamelliseras. Häll på vattnet och låt det koka till en simmig karamell. Blanda i smör och salt. Häll upp alnötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
Skala och finriv morötterna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i smör, morötter och apelsinskal.
Apelsincrème: Rör osten smidig tillsammans med apelsinsaft och florsocker. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
Tillbehör: Skär bort allt skal från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
Grädda våfflor av smeten i våffeljärn och lägg dem undan för undan på galler.
Servera våfflorna med apelsincrème, nötter och apelsinklyftor.