Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter

Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter påminner lite i smaken om klassikern morotskaka. 

Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter
Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter
Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter
Styling: Anna Nordh Foto: Pearl Åkesson

Ingredienser

  • 2morötter
  • 1apelsin
  • 100 gsmör
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 4 dlvatten

Karamelliserade valnötter

  • 100 gvalnötter
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskvatten
  • 1 msksmör
  • 1 krmsalt

Apelsincrème

  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 mskapelsin- pressad
  • 1 mskflorsocker

Tillbehör

  • 2apelsiner

Gör så här

  1. Karamelliserade valnötter: Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Häll på sockret och låt det karamelliseras. Häll på vattnet och låt det koka till en simmig karamell. Blanda i smör och salt. Häll upp alnötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.

  2. Skala och finriv morötterna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  3. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i smör, morötter och apelsinskal.

  4. Apelsincrème: Rör osten smidig tillsammans med apelsinsaft och florsocker. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.

  5. Tillbehör: Skär bort allt skal från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.

  6. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn och lägg dem undan för undan på galler.

  7. Servera våfflorna med apelsincrème, nötter och apelsinklyftor.

Vad tyckte du om receptet?