Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssoppa med vitlöksbröd & färska örter

Smakrik och snabblagad lättlunch, perfekt för dig som äter enligt den nya Dash-dieten. Morot är rik på betakaroten som omvandlas till A-vitamin i kroppen. Bra för immunförsvaret!

Morotssoppa med vitlöksbröd & färska örter
Morotssoppa med vitlöksbröd & färska örter
Morotssoppa med vitlöksbröd & färska örter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Morotssoppa

  • 6morötter
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 1schalottenlök
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 lvatten
  • salt
  • vitpeppar- malen

Fullkornsbröd med vitlöksfärskost

  • 8fullkornsbröd
  • 100 gnaturell färskost- light
  • 1vitlöksklyfta- finhackad

Till garnering

  • 1morot- gul eller en vanlig orange
  • färska örter- till exempel oregano och timjan

Gör så här

  1. Morotssoppa: Häll 1 liter vatten i en kastrull tillsammans med en halv grönsaksbuljongtärning. Låt koka upp.

  2. Skala och skiva morötterna. Lägg ner i det kokande vattnet.

  3. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i kastrullen.

  4. Koka tills morötterna är mjuka.

  5. Häll av grönsaksbuljongen i en bunke.

  6. Mixa de kokta morötterna, löken och vitlöken med en stavmixer. Häll på grönsaksbuljongen igen och värm försiktigt. Soppan ska bli slät. Smaka av med salt och peppar.

  7. Fullkornsbröd med vitlöksfärskost: Blanda färskost och hackad vitlök och bred på bröden.

  8. Servering: Garnera soppan med hyvlad morot och färska örter. Garnera även smörgåsarna med färska örter.

  9. Servera fullkornssmörgåsarna till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök