Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssoppa med majs, ingefära och lime

Recept på morotssoppa. En krämig soppa med en trevlig touch av ingefära och lime. Servera soppan med gott grytbröd.

Morotssoppa med majs, ingefära och limeMorotssoppa med majs, ingefära och limeMorotssoppa med majs, ingefära och lime
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 mskrapsolja
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili
  • 1 mskingefära- färsk, finriven
  • 45 storamorötter
  • 2potatisar
  • 8 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1majskolv- färsk
  • 1 burkkokosmjölk
  • 1lime- rivet skal och pressad juice
  • salt- peppar

Garnering

  • citrontimjan

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs några minuter med olja i en stor gryta, tills löken blir blank och genomskinlig.

  2. Skala och skär morötter och potatis i slantar och tillsätt i grytan tillsammans med vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka cirka 20 minuter, tills morötter och potatis känns mjuka. Mixa soppan med en stavmixer. Skala och skär loss majskornen från kolven med en vass kniv.

  3. Blanda ner majs, kokosmjölk och limeskal i soppan och låt koka på medelvärme, cirka 8 minuter. Smaka av med limejuice, salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten, om soppan känns tjock. Garnera med citrontimjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

 

Här hittar du recept på:

 

Recept från Mitt kök