Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssoppa med laxspett

En snabb och enkel morotssoppa med vitlök och ingefära är smaker som piggar upp under den mörka årstiden. Laxspett med mango chutney smakar 

gott till och gör soppan extra matig.

Morotssoppa med laxspett
Morotssoppa med laxspett
Morotssoppa med laxspett
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 gmorötter
  • 1 stgul lök
  • 2 stvitlöksklyftor
  • rapsolja
  • 1,2 lvatten
  • 3 stgrönsaksbuljong- i tärning
  • 3 mskingefära- färsk, riven
  • 2 dlmatyoghurt
  • salt
  • 2 msklime- pressad
  • 0,5 tsksambal oelek

Till servering

  • 400 glax
  • 8 stträspett
  • 0,5 dlmango chutney- gärna hot & spicy
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala morötter, lök och vitlök och skär i små bitar. Fräs grönsakerna i olja några minuter, utan att de tar färg.

  2. Tillsätt vatten, buljong och ingefära och låt soppan sjuda under lock tills morötterna är mjuka, cirka 15 minuter.

  3. Tillsätt yoghurt och mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i grytan och späd eventuellt med vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt, limesaft och sambal oelek.

  4. Skär laxen i mindre bitar och trä upp på grillspett. Bryn spetten runtom i het panna, pensla med mango chutney och krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök