Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabb och enkel morotssoppa med vitlök och ingefära är smaker som piggar upp under den mörka årstiden. Laxspett med mango chutney smakar
gott till och gör soppan extra matig.
Skala morötter, lök och vitlök och skär i små bitar. Fräs grönsakerna i olja några minuter, utan att de tar färg.
Tillsätt vatten, buljong och ingefära och låt soppan sjuda under lock tills morötterna är mjuka, cirka 15 minuter.
Tillsätt yoghurt och mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i grytan och späd eventuellt med vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt, limesaft och sambal oelek.
Skär laxen i mindre bitar och trä upp på grillspett. Bryn spetten runtom i het panna, pensla med mango chutney och krydda med salt.
Recept från Mitt kök