Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En len och god mixad soppa med smak och färg av gurkmeja, ingefära, chili och vitlök. Gör egna rotfruktschips att toppa soppan med eller köp färdiga.
Skala och skär morötter, palsternacka och persiljerötter i bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar. Halvera chilin på längden och kärna ur den.
Fräs rotfrukter, lök, vitlök och chili i olja i en stor gryta i ca 5 min tills löken blir glansig och mjuk.
Skrapa ingefära och gurkmeja med en tesked och riv fint på rivjärn. Blanda ner ingefära och gurkmeja i grytan. Koka upp vattnet och häll det i grytan. Tillsätt fond, salt och peppar. Koka upp soppan och låt sedan sjuda under lock i ca 20 min.
Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt kokosmjölk och rör om. Smaksätt med citronsaft.
Häll soppan i skålar. Ringla över olja och garnera med rotfruktschips. Servera med rödbetsbröd.
Gör rotfruktschipsen på samma sätt som jordärtskockschipsen eller köp färdiga chips.