Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssoppa med grön ärtkräm

Morotssoppa med grön ärtkräm
Morotssoppa med grön ärtkräm
Morotssoppa med grön ärtkräm
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 400 gmorötter- skalade
  • 0,5 stgul lök
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 5 dlvatten
  • 1 stgrönsaksbuljongstärning
  • 1 dlvispgrädde
  • salt- peppar
  • 100 gärtor- frysta
  • 1 mskvatten
  • 1 mskfärskost
  • 1 stvitlöksklyfta
  • 1 tsktimjan- färsk
  • salt

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs morötter och lök i smör utan att det får färg. 2Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka i cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Koka upp med grädden och smaka av med salt och peppar. Koka ärterna i vattnet ett par minuter. Mixa till en puré. Rör i färskost och pressad vitlök och smaka av med timjan och salt. Servera soppan varm med en klick ärtpuré i.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök