Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssoppa med getosttoast

En vackert gul, väl balanserad soppa med syrlig smak, sötma och hetta. Utmärkt som förrätt för den som vill överraska gästerna.

Morotssoppa med getosttoast
Morotssoppa med getosttoast
Morotssoppa med getosttoast

Ingredienser

  • 1röd spansk peppar
  • 3schalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 4morötter
  • 2 mskolivolja
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1apelsin- rivet skal
  • 4 dlapelsinsaft- pressad
  • 7 dlmorotsjuice
  • 0,5 mskvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör

Toast

  • 150 ggetost- (chèvre)
  • 0,5 dlkesella
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök. Skala och grovhacka morötterna.

  2. Hetta upp olivolja i en gryta. Rör ner det strimlade och låt fräsa under omrörning. 3.Tillsätt buljongtärning, apelsinskal, pressad apelsin och morotsjuice. Koka soppan 5-10 minuter. 4.Mixa soppan slät med mixerstav, smaka av med vinäger, salt och smör. Koka upp och servera med toast.

  3. Toast: Blanda getost, kesella och svartpeppar med i en gaffel i en skål. Skär 6 brödskivor och bred på getostkrämen. Gratinera högt upp i ugnen tills osten får färg, 3-5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?