Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Morotssoppa med currystekt hummer är en perfekt förrätt! Morotssoppan ska verkligen smaka morot och inte gömmas av buljong och kryddor. Den currystekta hummern och lakritssmakande thaibasilikan ger i stället extra smak.
Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna.
Fräs löken i 2 msk smör i en gryta. Tillsätt moroten och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt ingefära, vatten och vin. Låt småkoka under lock ca 15 min.
Mixa soppan slät med en mixerstav. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Mixa i 2 msk smör strax före servering.
Skala och halvera hummerstjärtarna. Stek dem snabbt i 2 msk smör och curry.
Servera soppan med den currystekta hummern. Toppa med thaibasilikan.