Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssoppa med currystekt hummer

Morotssoppa med currystekt hummer är en perfekt förrätt! Morotssoppan ska verkligen smaka morot och inte gömmas av buljong och kryddor. Den currystekta hummern och lakritssmakande thaibasilikan ger i stället extra smak.

Tove Nilsson
Morotssoppa med currystekt hummer
Morotssoppa med currystekt hummer
Morotssoppa med currystekt hummer
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Morotssoppa med currystekt hummer

  • 2schalottenlökar
  • 400 gmorötter
  • 2 msksmör- + 2 msk + 2 msk
  • 1 mskingefära- finriven
  • 6 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2hummerstjärtar
  • 0,5 tskcurry

Garnering

  • 1 mskthaibasilika- finhackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna.

  2. Fräs löken i 2 msk smör i en gryta. Tillsätt moroten och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt inge­fära, vatten och vin. Låt småkoka under lock ca 15 min.

  3. Mixa soppan slät med en mixer­stav. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Mixa i 2 msk smör strax före servering.

  4. Skala och halvera hummer­stjärtarna. Stek dem snabbt i 2 msk smör och curry.

  5. Servera soppan med den curry­stekta hummern. Toppa med thaibasilikan.

Vad tyckte du om receptet?