Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssoppa

Morot och apelsin är smaker som sammanfaller väl. Apelsinen lyfter den lite söta morotssmaken.

Morotssoppa
Morotssoppa
Morotssoppa

Ingredienser

  • 4morötter
  • 80 glök- liten, gul
  • 0,5 msksmör
  • 2 tärningarörtbuljong- (Knorr, italiensk)
  • 5 dlvatten
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 tsksalt
  • 1apelsin- saft från

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och hacka löken. Smält smöret i en gryta och fräs morötter och lök några minuter. 2.Tillsätt buljongtärningar och vatten. Koka ca 10 min tills morötterna känns mjuka.

  2. Mixa soppan. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt salt och peppar. Rör ner apelsinsaft och låt soppan koka upp.

  3. Servera soppan i varma tallrikar med skivad fänkål och fänkålsknutar som tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?