Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssallad till skinka

För att kunna steka i så här lite olja behövs en bra stekpanna med släpplätt-beläggning.

Morotssallad till skinka
Morotssallad till skinka
Morotssallad till skinka

Ingredienser

  • 200 gmorötter
  • 1gul lök
  • 2 tskolivolja
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 dlvatten
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskkapris
  • 0,5 dlpersilja- finhackad

Tillbehör

  • 200 gskinka- julskinka eller rökt
  • 40 ggrönsallad
  • 4knäckebröd- skivor med bordsmargarin

Gör så här

  1. Skala morötter och lök. Skär morötterna i slantar och finhacka lök. Hetta upp olja på medelhög värme och stek morotsslantar och lök tillsammans med paprikapulver ca 1 min.

  2. Tillsätt vatten, pressad vitlök, vinäger och salt. Låt det puttra utan lock tills den mesta vätskan kokat bort. Låt svalna och blanda ner kapris och finhackad persilja.

  3. Salladen kan serveras kall eller ljummen till något kallskuret, t ex skinka.

Vad tyckte du om receptet?