Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotssallad med salladslök och kapris


Späda knippmorötter är ­fantastiskt goda som de är, gärna med en ­dippsås. Men de är också goda att göra en varm sallad på genom att rosta dem i ugnen. Tillsammans med ­salladslök och kaprisdressing blir det här en god sallad som passar till ­kalvkotletter, kyckling och grillad fisk.

Morotssallad med salladslök och kapris

Morotssallad med salladslök och kapris

Morotssallad med salladslök och kapris

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gknippmorötter- cirka späda
  • 1 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 150 gsalladslök- cirka

Dressing:


  • 2 mskolivolja
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2 mskkapris
  • 3 mskbasilika- finhackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ­dressingen.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa morötterna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ­mitten av ugnen cirka 20 minuter.

  3. Ansa och dela lökarna. Blanda dem med morötterna när ungefär 8 minuter av stektiden återstår.

  4. Lägg upp morötter och lök på ett fat. Ringla över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök