Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost

Recept på morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost. Välj en lagrad ost så får rårakorna mer smak.

Morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost
Morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost
Morotsrårakor med pocherade ägg, spenat och ost

Ingredienser

  • 400 gpotatis
  • 1morot
  • 5 dlvatten
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 2ägg
  • 75 gcheddarost
  • 100 gärtor- frysta
  • 50 gbabyspenat
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatis och morot. Blanda med 3/4 tsk salt. Klicka ut blandningen till små plättar i en stekpanna med 1 msk olja och stek dem ca 5 min på varje sida.

  2. Koka upp vattnet med ättika och 1 tsk salt. Knäck försiktigt i äggen och sjud dem ca 4 min. Ta upp äggen med hålslev.

  3. Grovriv osten. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Lägg rårakorna på tallrikar och strö över ost, ärter och spenat. Toppa med pocherat ägg och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego