Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotspuré

Recept på lättlagad och len morotspuré.

Lena Söderström
Morotspuré
Morotspuré
Morotspuré
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 gmorötter
  • 2 mskolivolja
  • 1 msksmör
  • 23 mskmandelmjöl- eller hasselnötsmjöl
  • 1 mskhonung- flytande
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 25 minuter tills de är mjuka. Häll av och spara cirka dl av kokspadet.

  2. Hetta upp oljan och smöret i en gryta. Fräs i morötterna i cirka 3 minuter. Mixa dem tillsammans med mandelmjöl i en matberedare monterad med en kniv. Späd ut med det sparade spadet om purén är för fast. Smaka av med honung och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök