Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den klassiska morotskakan är här bakad i muffinsform med nötter på toppen. Morötterna ger muffinsen en saftighet och nötter ger härligt crunch. Mums!
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa ytterligare.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölk. Rör till en jämn smet.
Riv moroten fint och tillsätt den och hälften av nötblandningen. Fyll formarna med smet nästan upp till kanten.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt dem svalna på ett galler.
Vaniljfrosting: Vispa ihop färskost, smör och vaniljpulver. Vispa sedan ner florsocker. Bred ut glasyren på kalla muffins och toppa med resten av nötterna.