Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsmuffins med vaniljfrosting

Den klassiska morotskakan är här bakad i muffinsform med nötter på toppen. Morötterna ger muffinsen en saftighet och nötter ger härligt crunch. Mums!

Morotsmuffins med vaniljfrostingMorotsmuffins med vaniljfrostingMorotsmuffins med vaniljfrosting
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 3,25 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 dlmjölk
  • 1 stormorot
  • 1,5 dlnötter- blandade, hackade

Vaniljfrosting

  • 50 gfärskost
  • 1,5 msksmör- osaltat, rumsvarmt
  • 1 nypavaniljpulver- äkta
  • 3 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa ytterligare.

  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölk. Rör till en jämn smet.

  3. Riv moroten fint och tillsätt den och hälften av nötblandningen. Fyll formarna med smet nästan upp till kanten.

  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt dem svalna på ett galler.

  5. Vaniljfrosting: Vispa ihop färskost, smör och vaniljpulver. Vispa sedan ner florsocker. Bred ut glasyren på kalla muffins och toppa med resten av nötterna.

Vad tyckte du om receptet?