Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsmuffins med glasyr

Morotskaka i muffinsform.

Morotsmuffins med glasyr
Morotsmuffins med glasyr
Morotsmuffins med glasyr
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2ägg
  • 1 dlråsocker
  • 50 gsmör- smält
  • 0,5 dlkonc apelsinjuice
  • 1 dlmjölk
  • 2 dlmorötter- finrivna
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 dlgrahamsmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskkanel
  • 50 gmandelspån- rostade

Topping

  • 200 gfärskost- rumsvarm ­philadelphiaost
  • 2 mskflorsocker
  • skal- rivet av 1/2 apelsin
  • 1 mskkonc apelsinjuice- ­

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med små hål eller använd ­pappersformar.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, juice, mjölk och morötter. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och mandelspån. Vänd ner i smeten.

  3. Fördela smeten i formarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna.

  4. Blanda ihop glasyren. Bred på kakorna. Toppa gärna med grovrivna morötter. ­Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök