Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsmuffins med ingefära

Recept på morotsmuffins med ingefära. Mjuka eller bortglömda morötter blir pånyttfödda i saftiga och kryddiga muffins. Toppa med citronglasyr.

Morotsmuffins med ingefära
Morotsmuffins med ingefära
Morotsmuffins med ingefära

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 2morötter- (ca 170 g rivna)
  • 1 bitingefära- (ca 5 cm)
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 tskkardemumma- hel
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 2 tskbakpulver

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 12 mskcitron- pressad

Garnering

  • kardemumma- stött, lite och riven ­morot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Skala och riv morötter och ingefära fint.

  2. Vispa ägg och socker luftigt. Stöt ­kardemumman i mortel.

  3. Rör ner morötter (spara ca 1 msk till garnering), ingefära och smör i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner tillsammans med kardemumman. Blanda väl.

  4. Sätt ut muffinsformar i en muffins-plåt och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

  5. Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft till en lagom lös glasyr. Bred glasyren på muffinsen. Strö över stött kardemumma och riven morot.

Vad tyckte du om receptet?