Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på morotsmuffins med ingefära. Mjuka eller bortglömda morötter blir pånyttfödda i saftiga och kryddiga muffins. Toppa med citronglasyr.
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Skala och riv morötter och ingefära fint.
Vispa ägg och socker luftigt. Stöt kardemumman i mortel.
Rör ner morötter (spara ca 1 msk till garnering), ingefära och smör i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner tillsammans med kardemumman. Blanda väl.
Sätt ut muffinsformar i en muffins-plåt och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.
Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft till en lagom lös glasyr. Bred glasyren på muffinsen. Strö över stött kardemumma och riven morot.