Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsmuffins med choklad

Mumsiga muffins med mycket chokladsmak. Använd en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 2 dl eller stora muffinsformar i papper.

Morotsmuffins med chokladMorotsmuffins med chokladMorotsmuffins med choklad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- 70% kakao
  • 50 gsmör
  • 1,5 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 0,5 dlkakao
  • 1 stapelsin- rivet skal från
  • 1 mskbakpulver
  • 5 dlmorötter- grovrivna
  • florsocker- glasyr med chokladsmak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.

  2. Blanda mjöl, socker, kakao, apelsinskal och bakpulver i en bunke. Blanda i smör- och mjölkblandningen, chokladen och morötterna.

  3. Häll upp smeten i smorda och bröade muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt muffinsen kallna.

  4. Gör en glasyr enligt anvisningen på förpackningen och ringla över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök