Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsmajonnäs

Recept på morotsmajonnäs. Passar till allt – grillat, kött, fisk, kyckling och grönsaker, på hamburgare, i fisksoppa och till bröd.

Morotsmajonnäs
Morotsmajonnäs
Morotsmajonnäs
Morotsmajonnäs. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gmorötter
  • 2 mskrapsolja- + 2,5 dl
  • 1ägg
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 msksenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 2 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Stek dem i 2 msk olja tills de är mjuka och har fått en fin rostad färg. Låt svalna.

  2. Lägg morötterna i en mixerbägare. Tillsätt ägg, de båda senapssorterna, vinäger och 2 1/2 dl olja. Sätt en stavmixer i botten på bägaren och mixa. Dra sakta stavmixern uppåt och mixa till en tjock majonnäs. Krydda majonnäsen med salt och chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?