Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotslåda till buffe

Morotslådan är godast nylagad, men morotsmoset och gröten kan förberedas dagen före servering.

Morotslåda till buffe
Morotslåda till buffe
Morotslåda till buffe
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1,25 dlgrötris
  • 2,5 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 5 dlmjölk
  • 1 kgmorötter
  • 3ägg
  • 0,5 dlsirap- mörk

Gör så här

  1. Blanda ris, vatten och 1/2 tsk salt i en gryta och låt koka upp. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. Tillsätt mjölken och koka upp igen. Låt därefter gröten sjuda på svag värme under lock ca 40 min utan att röra om.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och skär dem i grova stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 min. Häll av vattnet. Ta unda 4 morotsbitar  och mosa resten med mixerstav.

  4. Blanda gröt, morötter, sirap och ägg. Smaka av med 1 tsk salt. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Skär de sparade morotsbitarna i tunna stavar och tryck ner dem i moset. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.

Vad tyckte du om receptet?