Recept av Elisabeth Johansson.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på morotslåda. Vill du förbereda kan de hyvlade morötterna läggas i en skål med kallt vatten i kylen. Häll av vattnet och marinera morötterna.
Sätt ugnen på 175°. Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Mixa morötterna till en slät puré. Blanda ströbröd och grädde och låt stå och svälla ca 5 min.
Blanda morotspuré, ströbrödsblandning, ägg, gröt och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Klicka på smöret och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
Marinerade morötter: Skala och hyvla morötterna tunt med en osthyvel eller mandolin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, olja och agave eller honung. Lös upp saffranen i vinägern och blanda i. Tillsätt salt och peppar. Lägg morötterna i lagen precis före servering.
Lägg lite av morötterna som garnering på lådan och servera resten vid sidan om. Strö över lite rosmarin.
Recept av Elisabeth Johansson.