Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept av Fredrik Eriksson på morotslåda. Morot och grötris ger lådan sötma och krämighet. Morotslådan kan göras dagar före servering.
Skölj riset i kallt vatten. Lägg det i en kastrull och häll på mjölken. Tillsätt 2 krm salt och låt koka upp. Sjud under lock på svag värme till en krämig gröt, ca 30 min. Låt kallna.
Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Mosa morötterna grovt med en potatisstöt. Smält smöret.
Sätt ugnen på 200°. Blanda gröt, morötter, smör, ägg, socker, 2 tsk salt, muskot och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form eller i små portionsformar.
Strö över ströbrödet och tillaga mitt i ugnen ca 50 min. Används portionsformar blir tillagnings-tiden något kortare. Servera morotslådan varm.