Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotslåda

Recept av Fredrik Eriksson på morotslåda. Morot och grötris ger lådan sötma och krämighet. Morotslådan kan göras dagar före servering.

Morotslåda
Morotslåda
Morotslåda

Ingredienser

  • 1,5 dlgrötris
  • 5 dlmjölk
  • 2 krmsalt- + 2 tsk
  • 750 gmorötter
  • 75 gsmör
  • 1ägg
  • 2 tskströsocker
  • 1 krmmuskot- riven
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlströbröd

Gör så här

  1. Skölj riset i kallt vatten. Lägg det i en kastrull och häll på mjölken. Tillsätt 2 krm salt och låt koka upp. Sjud under lock på svag värme till en krämig gröt, ca 30 min. Låt kallna.

  2. Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Mosa morötterna grovt med en potatisstöt. Smält smöret.

  3. Sätt ugnen på 200°. Blanda gröt, morötter, smör, ägg, socker, 2 tsk salt, muskot och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form eller i små portionsformar.

  4. Strö över ströbrödet och tillaga mitt i ugnen ca 50 min. Används portionsformar blir tillagnings-tiden något kortare. Servera morotslådan varm.

Vad tyckte du om receptet?