Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotskakagröt

Morotskakagröt
Morotskakagröt
Morotskakagröt
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1 dlfiberhavregryn- alternativt vanliga havregryn
  • 2,5 dlvatten
  • salt
  • 1morot- riven,cirka 1 dl pressat
  • 1 tskkanel
  • 12 krmingefära- torkad
  • 1 krmvaniljpulver- (inte vaniljsocker!)
  • honung
  • 1banan
  • 1äggvita

Glasyr

  • 1 dlyoghurt- turkisk eller kvarg
  • 2 mskblåbär
  • 23 mskmorötter- rivna
  • valnötter- några

Gör så här

  1. Koka upp havregryn, vatten, en nypa salt, morot, kanel, ingefära, vaniljpulver och en mosad banan. Låt småputtra ett par minuter. Rör i äggvitan (kan uteslutas).

  2. Glasyren: Blanda turkisk yoghurt eller kvarg med vaniljpulver och några droppar honung.

  3. Lägg glasyren på gröten och toppa med blåbär, morötter och hackade valnötter!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök