Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotskaka – sockerfritt recept

Recept på sockerfri morotskaka. Täck den goda morotskakan med en läcker frosting. Garnera med lite skal av lime, apelsin eller citron.

Elisabeth Johansson
Morotskaka – sockerfritt recept
Morotskaka – sockerfritt recept
Morotskaka – sockerfritt recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Morotskaka

    • 2 dlmandelmjöl
    • 2 dlpofibrer
    • 1,5 mskfiberhusk
    • 1 tskvaniljpulver
    • 3 tskbakpulver
    • 1,5 tskbikarbonat
    • 2 tskkanel- malen
    • 1 tskkardemumma- malen
    • 0,5 tskingefära- torkad, malen
    • 3ägg
    • 2 dllättströ- eller sötströ
    • 3morötter- finrivna
    • 1,5 dlvispgrädde
    • smör och mandelmjöl- till formen

    Frosting

    • 200 gphiladelphia
    • 1 dllättströ- eller sötströ
    • 25 gsmör- mjukt
    • 0,5 tskvaniljpulver

    Till garnering

    • limeskal- eventuellt apelsinskal eller citronskal, rivet och några droppar saft
    • körsbär- eller bigarråer

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

    3. Blanda alla torra ingredienser utom lättströ eller sötströ i en skål.

    4. Vispa ägg och lättströ eller sötströ fluffigt i en stor skål. Vänd i finrivna morötter och grädde.

    5. Häll upp smeten i formen och grädda i 35-40 minuter tills kakan stannat i mitten. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt.

    6. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och glasera kakan.

    7. Garnera med rivet skal av lime, apelsin eller citron. Lägg på körsbär eller bigarråer.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök