Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotskaka med valnötter

Morotskaka med bitar av valnötter och en mjuk fluffig kräm med äkta vanilj. En morotskaka räcker till 16 bitar.

Morotskaka med valnötterMorotskaka med valnötterMorotskaka med valnötter
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 dlvalnötter
  • 1 msksmör
  • 1 dlkokosflingor
  • 3ägg- stora
  • 3 dlströsocker
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 2 tskbikarbonat
  • 2 tskkanel- mald
  • 2 tskvaniljsocker
  • 5 dlmorötter- finrivna
  • 1,5 dlsolrosolja- eller rapsolja

Kräm

  • 1vaniljstång
  • 200 gfärskost- naturell
  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 4 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta valnötterna 8–10 min mitt i ugnen, låt svalna. Grovhacka nötterna.

  2. Smörj och strö kokos i en rund form, 24 cm, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.

  3. Blanda morötter med mjölblandningen. Rör ner olja, valnötter och morotsblandningen i äggsmeten. Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund och lossa sedan kanten försiktigt. Låt kallna.

  4. Kräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med färskosten. Vispa sedan ost, smör och florsocker till en vit fluffig massa. Bred krämen över kakan.

Vad tyckte du om receptet?