Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotskaka med frosting och apelsin

Den perfekta morotskakan. Lagom söt med en lätt, silkeslen och fluffig frosting. Lika god till en kopp kaffe som en kopp chai.

Morotskaka med frosting och apelsin
Morotskaka med frosting och apelsin
Morotskaka med frosting och apelsin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlkokossocker
  • 1,5 dlråsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlkornmjöl
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 3 tskbakpulver
  • 1,5 tskkardemumma- malen
  • 1,5 tskkanel- malen
  • 1 tskingefära- malen
  • 1 krmsalt- med jod
  • 1,5 dlolja- neutral t ex solrosolja
  • 4,5 dlmorötter- finrivna

Frosting

  • 400 gphiladelphia
  • 1 dlhonung
  • 2 msksmör- rumstempererat
  • 0,5apelsin- finrivet skal

Till garnering

  • apelsinskal- rivet (i långa strimlor)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.

  2. Vispa ihop ägg, kokossocker och råsocker till ett fluffigt skum. Vispa länge tills råsockret smält.

  3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i ägg- och sockerblandningen. Rör om. Varva ner oljan och morötterna, lite i taget.

  4. Häll ner kaksmeten formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 50-55 minuter. Låt kakan svalna helt.

  5. Frosting: Vispa ihop philadelphiaost och honung, vispa i smör och apelsinskal.

  6. Bred frostingen över kakan. Strö över rivet apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök