Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den perfekta morotskakan. Lagom söt med en lätt, silkeslen och fluffig frosting. Lika god till en kopp kaffe som en kopp chai.
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
Vispa ihop ägg, kokossocker och råsocker till ett fluffigt skum. Vispa länge tills råsockret smält.
Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i ägg- och sockerblandningen. Rör om. Varva ner oljan och morötterna, lite i taget.
Häll ner kaksmeten formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 50-55 minuter. Låt kakan svalna helt.
Frosting: Vispa ihop philadelphiaost och honung, vispa i smör och apelsinskal.
Bred frostingen över kakan. Strö över rivet apelsinskal.
Recept från Mitt kök