Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En bit morotskaka till kaffet känns lagom mycket efter maten.
Sätt ugnen på 175 garder. Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 22 × 32 centimeter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt olja, rivna morötter och ananas.
Blanda nötter, vaniljsocker, kanel, vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan vila i pannan innan den tas upp med hjälp av bakpapperet. Låt den kallna på ett galler.
Frosting: Vispa samman färskost, mjukt smör, vaniljsocker, florsocker och rivet limeskal. Bred den över kakan och låt den stelna i kylen i cirka 30 minuter. Skär kakan i 28 fyrkantiga bitar. Garnera bitarna med limeskivor.
Recept från Mitt kök