Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotskaka med ananas & limefrosting

En bit morotskaka till kaffet känns lagom mycket efter maten.

Morotskaka med ananas & limefrosting
Morotskaka med ananas & limefrosting
Morotskaka med ananas & limefrosting
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dlmajsolja
  • 3 dlmorötter- rivna
  • 1,5 dlananas- krossad avrunnen
  • 1 dlhasselnötter- rostade hackade
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskkanel
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tskbakpulver

Frosting

  • 125 gphiladelphia- färskost
  • 60 gsmör- rumsvarmt
  • 4 tskvaniljsocker
  • 4 dlflorsocker
  • 2lime- rivet skal

Garnera med

  • 1lime- tunt skivad i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 garder. Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 22 × 32 centimeter.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt olja, rivna morötter och ananas.

  3. Blanda nötter, vaniljsocker, kanel, vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten.

  4. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan vila i pannan innan den tas upp med hjälp av bakpapperet. Låt den kallna på ett galler.

  5. Frosting: Vispa samman färskost, mjukt smör, vaniljsocker, florsocker och rivet limeskal. Bred den över kakan och låt den stelna i kylen i cirka 30 minuter. Skär kakan i 28 fyrkantiga bitar. Garnera bitarna med limeskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök