När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
4ägg
4 dlströsocker
4 dlvetemjöl- (240 g)
1 tskkanel- mald
1 tskvaniljsocker
2 tskbakpulver
200 gsmör- smält
350 gmorötter- fint rivna
Glasyr
125 gsmör- rumsvarmt
1 dlfärskost- naturell
3 dlflorsocker
2 tskvaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smör och rivna morötter. Blanda allt.
Bred ut smeten i en långpanna, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–40 min. Låt kakan kallna.
Glasyr: Vispa smör och färskost med elvisp. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 minut.
Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 1376 röster)
Morotskakans historia
Receptet på morotskaka fick Britta av sin syster i början av 90-talet. Av misstag använde hon vanlig svensk mjukost i glasyren och det blev riktigt bra.
Kakan blev omåttligt populär på hemslöjdens café i Landskrona, som Britta har haft hand om. Glasyren kan göras på två sätt - antingen smälter man ihop ingredienserna i en kastrull eller så vispas de kallt till en luftig smörkräm.
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.