Tips: Smaksätt gärna frostingen med lite rivet citron- eller limeskal, vanilj eller toppa med nötter.
Läs också:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Morotskaka är underbart gott och passar vid alla bjudningar och tillfällen. Morötterna gör den saftig och färskostglasyren gör den ljuvligt krämig. Det är helt enkelt en favorit som aldrig går ur tiden!
Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt i en separat skål.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och riven kokos.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min. Sikta över florsockret och vispa ihop till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj.
Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter, eller servera precis som den är.
Tips: Smaksätt gärna frostingen med lite rivet citron- eller limeskal, vanilj eller toppa med nötter.
Läs också:
Recept från Mitt kök