Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om man vill kan man göra enbart morotshummusen och servera med morotsstavar, selleri och gurkstavar att dippa i.
Ugnsrostade morötter: Sätt ugnen på 210°. Skala morötterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg vitlökarna hela på plåten. Strö över örter och ringla på olja.
Tillaga mitt i ugnen i 15–20 min, vänd morötterna efter halva tiden. Ta ut och strö över salt.
Dukka: Hacka nötterna. Rosta nötter, sesamfrö och kryddor i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt. Låt kallna.
Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa morötterna med den rostade vitlöken och 3/4 av kikärterna. Blanda i olja och tahini. Krydda med 2 krm salt.
Rosta resten av kikärterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och cayennepeppar.
Lägg hummusen på ett fat. Lägg på de rostade morötterna. Strö över de rostade kikärterna, sesamfrön och granatäpple. Smula över fetaost och garnera med mynta. Servera med dukka.