Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotshalwa

”Hos mina indiska släktingar blir jag ofta bjuden på halwa.”

Receptet är från boken ”Efterlängtade efterrätter” av Charlotta Malhotra. 

Morotshalwa
Morotshalwa
Morotshalwa
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 dlcashewnötter
  • 0,5 dlrussin
  • 2 mskmatolja
  • 4 dlmorötter- grovrivna
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskkardemumma- malen

Gör så här

  1. Bryn cashewnötter och russin i hälften av matoljan tills de fått lite färg. Ta upp och lägg i en skål.

  2. Fräs morötterna i resten av oljan på svag värme. Tillsätt vispgrädde, strösocker och kardemumma. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter och blanda sedan ner russinen och cashewnötterna. Servera gärna med yoghurtglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök