Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsgratäng med rosmarin och mozzarella

Recept på morotsgratäng med rosmarin och mozzarella. En nylagad gratäng till den salta skinkan blev en klar hit!

Morotsgratäng med rosmarin och mozzarella
Morotsgratäng med rosmarin och mozzarella
Morotsgratäng med rosmarin och mozzarella
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 6morötter- (ca 750 g)
  • 5potatisar- (ca 450 g)
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2rosmarinkvistar
  • 12 mskströbröd
  • 1mozzarella- (125 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva morötter, potatis och lök. Skala och finhacka vitlöken. Varva rotfrukter, lök och vitlök i en smord ugnssäker form.

  2. Blanda grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Repa och strö över rosmarinen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Ta ut formen. Strö över ströbröd. Skär mozzarellan i bitar och strö över. Tillaga ytterligare ca 10 min

Vad tyckte du om receptet?