Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsflarn

Ett frasigt morotsflarn är en trevlig komponent på påskbuffén. En god och uppskattad rätt som är enkel att göra.

Morotsflarn
Morotsflarn
Morotsflarn
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- färsk
  • 1 litetägg
  • 56morötter- gärna i olika färger
  • 23 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 250 gricotta
  • 1 msklönnsirap
  • flingsalt
  • svartpeppar

Till garnering

  • dillkvistar
  • gräslök- klippt i cirka ½ centimeter långa bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en plåt. Sporra en cirka 1 ½ centimeter bred kant runtom smördegen. Nagga smördegen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

  4. Skala och skiva morötterna. Blanda morötter och olja på en plåt klädd med bakplåtspapper. Krydda med smulad flingsalt och rosta i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, eller tills morötterna är klara.

  5. Bred ut ricottan över smördegen, men inte på kanterna. Toppa med morötterna.

  6. Ringla över sirapen. Salta, peppra och garnera med dillkvistar och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök