Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotschapatibröd

Chapati är ett ojäst indiskt bröd som gräddas direkt i stekpannan. Här med lite finrivna morötter som extra smaksättning.

Morotschapatibröd
Morotschapatibröd
Morotschapatibröd

Morotschapatibröd

  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 3 dlgrahamsmjöl- (180 g)
  • 1,5 dlmorötter- finrivna
  • 1 tsksalt
  • 3 dlvatten
  • 1 dlsmör- och rapsoljablandning

Gör så här

  1. Blanda de båda mjölsorterna, morötter och salt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop tilll en deg.

  2. Dela degen i ca 15 bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor. Pensla dem med smör- och oljeblandningen. Vik degrundlarna på mitten. Pensla på nytt och vik till en kvartsrundel. Rulla degen till en boll. Kavla ut på nytt till rundlar, ca 15 cm i diameter.

  3. Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Lägg bröden på varandra sedan de gräddats så håller de sig mjuka. Låt bröden kallna eller njut direkt. Förvara i en plastpåse och värm dem på grillen när det är dags att äta.

Vad tyckte du om receptet?