Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chapati är ett ojäst indiskt bröd som gräddas direkt i stekpannan. Här med lite finrivna morötter som extra smaksättning.
Blanda de båda mjölsorterna, morötter och salt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop tilll en deg.
Dela degen i ca 15 bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor. Pensla dem med smör- och oljeblandningen. Vik degrundlarna på mitten. Pensla på nytt och vik till en kvartsrundel. Rulla degen till en boll. Kavla ut på nytt till rundlar, ca 15 cm i diameter.
Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Lägg bröden på varandra sedan de gräddats så håller de sig mjuka. Låt bröden kallna eller njut direkt. Förvara i en plastpåse och värm dem på grillen när det är dags att äta.