Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig vegoburgare i rödbetsbröd med avokado, coleslaw och chipotlemajonnäs. Lite rostad lök att strö över gör burgaren extra god. Man kan även använda vanligt hamburgerbröd, gärna av briochetyp.
Morotsburgare: Blanda ihop alla ingredienser till morotsburgaren. Låt smeten stå i kylen i cirka 30 minuter.
Forma morotsmassan till sex burgare och stek dem på medelvärme i smör och olja på båda sidor tills de är gyllenbruna. Salta och peppra.
Rödbetsbröd: Sätt ugnen på 200 grader.
Värm rödbetsjuicen och mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på degspadet.
Tillsätt socker, salt, ägg och smör.
Arbeta in lite i taget av vetemjöl. Arbeta degen smidig 5-6 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk eller plasta in bunken.
Dela upp degen i åtta bitar forma runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills det är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler under en bakduk.
Röd coleslaw: Strimla kålen fint, tärna äpplet fint och blanda med majonnäsen. Salta och peppra.
Chipotlemajonnäs: Blanda ihop majonnäs och chipotlepasta till dressing.
Servering: Skala och skiva avokadon, strimla rödlöken. Dela hamburgerbröden på mitten och stek dem på snittytan. Lägg på sallad avokado, rödlök, morotsburgare, röd coleslaw och chipotlemajonnäs.
Recept från Mitt kök