Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsburgare

Härlig vegoburgare i rödbetsbröd med avokado, coleslaw och chipotlemajonnäs. Lite rostad lök att strö över gör burgaren extra god. Man kan även använda vanligt hamburgerbröd, gärna av briochetyp.

Morotsburgare
Morotsburgare
Morotsburgare
Wolfgang Kleinschmidt

Morotsburgare

  • 700 gmorötter- rivna
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 3,5 dlhavregryn
  • 2ägg
  • 1,5 mskrapsolja
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 0,5 tsksalt
  • smör- och rapsolja till stekning

Rödbetsbröd (8 st)

  • 2,5 dlrödbetsjuice
  • 0,5 dlmjölk
  • 12 gjäst
  • 1 tskströsocker
  • 1,5 tsksalt
  • 1ägg
  • 50 gsmör- mjukt
  • 9 dlvetemjöl- cirka
  • 1ägg- till pensling
  • 2 msksesamfrön

Röd coleslaw

  • 150 grödkål
  • 0,5äpple
  • 34 mskmajonnäs
  • salt
  • svartpeppar- malen

Chipotlemajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 mskchipotle chili pasta

Tillbehör

  • 1avokado
  • 0,5rödlök
  • 4salladsblad

Gör så här

  1. Morotsburgare: Blanda ihop alla ingredienser till morotsburgaren. Låt smeten stå i kylen i cirka 30 minuter.

  2. Forma morotsmassan till sex burgare och stek dem på medelvärme i smör och olja på båda sidor tills de är gyllenbruna. Salta och peppra.

  3. Rödbetsbröd: Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Värm rödbetsjuicen och mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll på degspadet.

  5. Tillsätt socker, salt, ägg och smör.

  6. Arbeta in lite i taget av vetemjöl. Arbeta degen smidig 5-6 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk eller plasta in bunken.

  7. Dela upp degen i åtta bitar forma runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

  8. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills det är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler under en bakduk.

  10. Röd coleslaw: Strimla kålen fint, tärna äpplet fint och blanda med majonnäsen. Salta och peppra.

  11. Chipotlemajonnäs: Blanda ihop majonnäs och chipotlepasta till dressing.

  12. Servering: Skala och skiva avokadon, strimla rödlöken. Dela hamburgerbröden på mitten och stek dem på snittytan. Lägg på sallad avokado, rödlök, morotsburgare, röd coleslaw och chipotlemajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök