Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsbulgur med mangold och avokadocrème

Både mangoldblad och stjälkar steks och blandas med bulgur.

Morotsbulgur med mangold och avokadocrèmeMorotsbulgur med mangold och avokadocrèmeMorotsbulgur med mangold och avokadocrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2morötter
  • 2rödlökar
  • 6 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 3 dlbulgur
  • 0,25mangoldstånd- eller färsk spenat
  • 1 dlcashewnötter- salta

Avokadocrème

  • 1avokado
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka upp vattnet med 1/2 tsk salt. Tillsätt bulgur, morötter och hälften av löken. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Strimla mangolden. Fräs mangold och resten av löken i en släpplätt-panna. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Skala och gröp ur avokadon. Mixa avokado och lätt creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt.

  4. Lägg upp bulgurn på ett fat och lägg på mangoldfräset. Strö över nötterna och servera med avokadokrämen. Ca 460 kcal per portion: 20 g fett • 14 g protein • 55 g kolhydrater.

Vad tyckte du om receptet?