Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på morotsbröd i långpanna – ett bröd som passar utmärkt tillsammans med smör och ost.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Rör ner olja, morötter, salt, honung och havregryn.
Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop degen ordentligt. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen och platta ut den i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper i botten. Skär degen försiktigt i rutor med en vass kniv och nagga ytan med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla degen med vatten och strö över pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen 15–20 min. Låt det svalna under bakduk.