Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsbiffar med matvetesallad och vitlök

Läcker vegorätt som passar bra att ta med i lunchlådan. Glöm inte ingefärsdressingen, som lyfter rätten. Blanda gärna ner 2 msk hackade örter, till exempel timjan, basilika eller persilja i morotssmeten.

Morotsbiffar med matvetesallad och vitlök
Morotsbiffar med matvetesallad och vitlök
Morotsbiffar med matvetesallad och vitlök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Morotsbiffar

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 6 dlmorötter- grovt rivna, skalade
  • 2 dlfiber havregryn
  • 2ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 2 mskbasilika- hackad eller persilja
  • rapsolja- till stekning

Matvetesallad

  • 1salladshuvud- romansallad
  • 300 gmatvete
  • 3morötter- – orange, lila och gul

Dressing

  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskingefära- riven
  • 3 mskolivolja
  • groddar- Garnera allt med, exempelvis china rose eller alfalfa

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken fint.

  2. Blanda alla ingredienser.

  3. Forma fyra burgare och stek burgarna på båda sidor tills de fått fin färg på medelvärme i stekpannan. Salta och peppra eventuellt lite extra över burgarna.

  4. Riv salladen och lägg upp på fat, lägg på matvete. Skala och hyvla över morötterna.

  5. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  6. Droppa dressingen över matvetesalladen. Lägg på biffarna. Toppa med groddar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök