Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsbiffar - recept med gott grönsaksmos

Saftiga vegobiffar. En sorts rårakor på morot som kryddas med färsk dragon. Till morotsbiffarna är det gott med ett smakrikt och nyttigt mos.

Morotsbiffar - recept med gott grönsaksmosMorotsbiffar - recept med gott grönsaksmosMorotsbiffar - recept med gott grönsaksmos
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gmorötter
  • 3 mskdragon- hackad färsk
  • 1 stägg
  • 1 dlrågmjöl- grovt
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • sesamfrö
  • rapsolja- till stekning

Grönsaksmos

  • 1012 stpotatisar- mjöliga, till exempel King Edward
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlvästerbottensost- riven
  • 1 strödlök- liten, hackad
  • 2 dlgröna ärter
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Blanda med dragon och ägg. Pudra över mjölet och blanda in det i smeten. Krydda med salt och peppar.

  2. Forma till små tunna kakor och strö över lite sesamfrö.

  3. Stek morotskakorna gyllenbruna i olja på båda sidor.

  4. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet.

  5. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och vispa det fluffigt.

  6. Vänd ner ost, lök, ärter och pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök