Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga vegobiffar. En sorts rårakor på morot som kryddas med färsk dragon. Till morotsbiffarna är det gott med ett smakrikt och nyttigt mos.
Skala och grovriv morötterna. Blanda med dragon och ägg. Pudra över mjölet och blanda in det i smeten. Krydda med salt och peppar.
Forma till små tunna kakor och strö över lite sesamfrö.
Stek morotskakorna gyllenbruna i olja på båda sidor.
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet.
Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och vispa det fluffigt.
Vänd ner ost, lök, ärter och pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök